-
Gezonde recepten
RECEPT VAN DE DAG !!
Kokosolie / olijfolie
400 gram kipfilet
4 eetlepels soja
2 kleine eetlepels maïzena
Half kopje water
2 teentjes knoflook
1 ui
Gewenste groente, die je lekker vind (ik had kouseband, paprika, ui, champignon en tauge)
Eventueel peper voor de smaak
. Maak in een wokpan je kokosolie (1 eetlepel) heet, mocht je dat niet hebben is olijfolie ook goed.
. Fruit als eerst je knoflook en je uitje (natuurlijk extra fijn snijden) in een wokpan.
. Bak daarin je kip, tot deze wit is.
. Haal de kip vervolgens even uit de pan en wok in dezelfde pan je groente. Indien nodig voeg nog extra Kokosolie toe.
. Voeg daarna de kip weer toe aan de wokgroenten.
. Maak een sausje in een bakje van je soja, maïzena en water. Klop dit goed tot de maïzena is opgelost.
. En voeg vervolgens deze toe aan je kip met groente.
Als het goed is hoort je sausje een beetje "sticky" / dik te worden.
En klaar is clara!!
Voor een verfrissing ernaast, kan je nog een kleine salade maken.
Ik had er ijsbergsla met komkommer, tomaatje, klein beetje mais (voor een zoetje) en radijs bij gedaan.
Good luck!!
KOOLHYDRAAT ARME LASAGNE ?
Benodigdheden voor 4 personen:
3 courgettes
Olie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt of geperst
1 aubergine, in blokjes
champignons, in blokjes
330 ml gezeefde tomaten
1 el tomatenpuree
2 bollen mozzarella
1 tl oregano
1 el gedroogde basilicum
Peper en zout
Bereiding:
Snijd de courgettes in plakjes van ongeveer 3 mm. (Tip van Jip: gebruik een kaasschaaf.) zet een grill- of koekenpan op het vuur en laat goed warm worden. Bestrijk de courgetteslierten met olie en grill/bak ze in ongeveer 1 minuut per kant lichtbruin.
Leg de gegrilde courgetteslierten op een keukenpapiertje en dep ze droog. Hoe droger, hoe beter, want anders krijg je een natte lasagne.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de tomatensaus: fruit de uien en de knoflook in wat olijfolie. Bak de aubergine en de champignons kort mee. Roer de gezeefde tomaten door de saus samen met de tomatenpuree, oregano en de basilicum. Breng verder op smaak met peper en zout en laat de saus ongeveer 10-15 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
Verdeel een beetje saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier de courgettelinten overheen. Hierover verdeel je een deel van de mozzarella en daar bovenop weer een laag saus. Herhaal totdat de saus op is. Eindig met een laag courgette en hierop de laatste plakken mozzarella.
Bak de courgettelasagne ongeveer 20 minuten in de oven.
Even laten afkoelen zodat je je mond niet verbrand, en dan genieten van dit heerlijke gerecht!
Bloemkoolquiche (glutenvrij en koolhydraatarm)
1 flinke bloemkool
1 klein bosje bieslook
2 grote eieren
50 gr Parmezaanse kaas
15 kleine tomaatjes
zout & peper
boter om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Snijd de bloemkool in roosjes en hak deze in een keukenmachine fijn, totdat het op couscous begint te lijken! Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een grove rasp.
Breng 200 ml water en de bloemkool aan de kook en haal het direct van de warmte bron. Laat het geheel met de deksel op de pan 5 minuten stomen. Doe vervolgens de bloemkool in een schone theedoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Laat even uitlekken en wring nogmaals.
Klop ondertussen de eieren los. Snijd de bieslook fijn en rasp je Parmezaanse kaas. Vet een quichevorm goed in met de boter.
Meng de bloemkool, eieren, bieslook en Parmezaanse kaas goed door elkaar heen en breng op smaak met zout en peper. Druk het bloemkoolmengsel in de quichevorm en druk vervolgens de tomaatjes erin.
Bak de bloemkoolquiche in het midden van de oven in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk